Teka Teki Buah Buahan Lawak dan Jawapan

Teka teki buah buahan. Merupakan kategori teka teki yang agak popular dalam kalangan masyarakat kita. Dari usia kanak-kanak hinggalah dewasa, kita semua kerap kali disajikan dengan pertanyaan teka teki berkaitan buah-buahan. Malah, ada sesetengah teka teki itu sudah menjadi kalis untuk kita dengar lagi.

Teka Teki Buah Buahan dan Jawapan

Jadi pada post kali ini saya ingin berkongsi pada anda semua teka teki yang berkaitan buah-buahan namun yang berunsurkan lawak. Ianya bukan sahaja menguji minda, tetapi dapat menghiburkan anda semua. Oh ya, setiap teka teki sudah saya sediakan dengan jawapannya sekali. Namun, saya cadangkan untuk anda terlebih dahulu mencuba dan memerah otak anda sebelum menekan untuk melihat jawapan. Baru lah mencabar bukan?

Jangan ambil serius dengan teka teki buah buahan yang saya paparkan kerana ianya berunsur lawak jenaka semata-mata. Kerana tema utama teka teki yang saya paparkan disini juga berunsur lawak. Semua orang boleh mencubanya.

Setelah mencuba, anda bolehlah berkongsi pula dengan rakan-rakan atau keluarga anda tentang keberadaan website mylawak ini untuk mereka juga turut serta mencuba teka teki, membaca cerita lawak dan pelbagai bahan lawak yang lain di website ini. Akhir kata sebelum anda mencuba teka teki di bawah, saya ucapkan berbanyak terima kasih kerana sudi melayari post kami ini. Jom cuba teka teki buah buahan di bawah.

Bagaimana anda tahu carrot itu baik untuk mata anda?
Jawapan

Rambut putih namanya uban, rambut merah namanya dye, kalau rambut hijau namanya?
Jawapan

Dilihat dari jauh seperti epal, dilihat dari dekatpun seperti epal, tetapi ianya bukan epal. Jadi apakah itu?
Jawapan

Bila makan pisang, buang kulit, tapi kalau makan kulit, buang apa?
Jawapan

Buah apakah yang tiada otak?
Jawapan

Jadi itulah serba sedikit teka teki dalam kategori buah buahan yang ada untuk saya paparkan. Jika ada teka teki terbaru untuk kategori ini akan saya tambah dari masa ke semasa. Pastikan anda terus melayari website kami.